2 de octubre de 1848 - Fiestas del Santo Ángel de la Guarda; feria de granadas en la muralla de tierra (52 + 301)

La cofradía del Sto. Angel de la Guarda establecida en la capilla que existe encima de la puerta de la ciudad llamada por lo mismo del Angel, tributa solemnes cultos al santo, por ser el dia de su fiesta. Feria de granadas en la muralla de tierra junto á la referida capilla.

, , , El libro verde de Barcelona. Añalejo de costumbres populares, fiestas religiosas y profanas, usos familiares, efemérides de los sucesos mas notables acaecidos en Barcelona (1848).

Comentarios del compilador

Plagiado de Amades:

Segons conta la llegenda, sant Vicenç Ferrer tornava cap a Barcelona seguit d’una gran gentada que escoltava les seves predicacions. En arribar al peu del portal dels Orbs, va veure al seu damunt un àngel que portava una espasa a la mà en actitud de fer guàrdia. El sant li va preguntar qui era i què feia en aquell lloc. L’àngel li va contestar: “Guardo la ciutat, per ordre de l’Altíssim”.

Al cap d’uns quants anys, Barcelona va patir una gran epidèmia de còlera. Els consellers municipals, desenganyats dels remeis de la terra, van acudir als del cel i van creure que ningú millor que l’Àngel de la Guarda, enviat pel Senyor per vetllar per la ciutat, els guariria del flagell de la malaltia. Així ho va fer i per això van ordenar ficar una imatge de l’Àngel damunt del portal, tal i com l’havia vist sant Vicenç. Per això encara es coneix l’indret on es trobava aquest portal, com el portal de l’Àngel. Moltes poblacions de Catalunya els van imitar, per això el portal major d’Agramunt que sortia al camí de Tàrrega i a l’esplanada del Pou, es deia també el portal de l’Àngel. Segurament també hi havia al seu damunt una imatge de l’àngel de la guarda, de la mateixa manera que encara hi és al portal de l’Àngel de Guissona.

Más Amades sin atribución aquí. Vea sin embargo las entradas para 1466.

450.000 palabras sin publicidad ni subvención

Noticias por e-mail

Noticias en Twitter una vez al día

Tags y explicaciónes

Parecido

RSS feed

Almanaque creado por El Organillero-Cantante, antiguamente de Barcelona
© 2007-2024 · Etenim mihi multa vetustas scire dedit - Ovidio, Las metamorfosis